Yalnız Mesajı Göster

Modern Prenses 1

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Modern Prenses 1

Modern Prenses 1 - Şule Meryem Canpolat

Hem varmış hem yokmuşDünya dünyanın içinde, ahir zaman içinde, arabalar havada uçuşurken, çocuklar Filistin'de gülüşürken, evler gökyüzüne erişirken, ben olacakları olmadan, tahmin edip düşünürken, bir prenses varmış kürede, birçok prenses içindeİyiliğin ülkesinde, huzurun gölgesinde, mutluluğun göbeğinde sürdürürmüş prenses, kendisine biçilen ömrüİyilik onun yanında iyi, kötülük kötü adını alırmış sadeceNe fazla, ne eksikmiş herşeyNe yerde ne gökteymiş meleklerHep iyiliğe edilirmiş dileklerPrenses prenseslikten, dünya dünyalıktan yorulmazmış hiçbir günGünler günleri kovalarmış iyilik perensesinin ülkesinde

Mordan fuları başında, tebessüm olurmuş yüzünde, hep güzellik sözünde, sık ormanlar içinde, yaşar gidermiş modern prenses de işteYalnız değilmiş elbette, bir yanında Mercan, bir yanında Gülcan, beraber gezerlermiş bu büyük ormanıŞenlendirirlermiş gittikleri her yeri

Kuşlar yerlerde gezerken, horozlar gökyüzünde öterken, devran eskiye benzemezken, uyanmış ahşaptan evinde Modern PrensesBetondan demirden uzakta, duman gözükmeyen bir yolda, kibir gurur olmadan, hep tevazu içinde, uyanmış Mercan ile Gülcan'da güneşli bir sabaha

Mercan ördekleri yemlemiş, Gülcan yumurtaları beklemiş, Prenses sepeti getirmiş aynı anda, sabah kahvaltısı bahçede yenmiş bu sabah da

___

Sabah ajansı çınlarken ormanda, barış havası eserken dünyada, kendisini izlerken kurtlar kuşlar plazmada, tavşan izin isteyip çıkmış prensesin huzuruna

-Sevgidolu, saygıdeğer prensesim, sizden uzaktaydım günlerdirElbette sizi çok özledim, lakin yeni ülkeler gezip size önemli haberler getirdim

-Dinliyorum seni pamuk şekerim, badem gözlüm, kırmızımHoşgeldin!, söyle bakalım ne haberler getirdin?

-Prensesim ormanın kuzey tarafından adını duymadığımız ülkelere gittimTıpkı bizim ormandaki gibi, kurtlarla kuzuların kardeşliğini seyrettim

-Çok güzel pamuğum, savaşlar son bulmuş her yerde demek

-Evet prensesim dahasıKuşlar karıncalara ekmek, tilkiler kurnazlık yapmadan yavrularına helalinden yiyecek, birbirlerine bulaşmadan börtü böcek neşe içinde oyunlar oynuyordu gittiğim ülkelerde

-Doğru mu söylüyorsun pamuk şekerim?Bak temcitnetten, söylediklerinin tasdikini isterimYalan olmasın hiçbir haberdeKimse incinmesin, dünyanın bir yerinde

-Elbette prensesimHiç yalan söyler miyim?Bizzat görüp geldimBen sizin yerinize temcitnete selam söylerimO benim bildiklerimin onda birini bile doğru veremez

-Peki, çok iyi anladım seni pamuk şeker!Sen git şimdi ve iyice dinlenBiz de ormanı gezelim bugünTüm hayvanları güzel haberlerinle müjdeleyelimOrmanlarda istediğin kadar gezmek ödülün olsunDiğer tavşanlara da benden selam olsun

-Teşekkür ederim prensesimNe zaman çağırırsanız ben yine gelirimOlur tabi ki, gidersem herkese selamınızı söylerimŞimdi kalın hoşça, tüm ormandakilerle arkadaşça

" Ve pamuk şeker kendine özgü tavşan hızıyla karışmış ormanın sırlarınaBir daha gören olmamış pamuğu, sesini duyan daYalnız bir selam sesi duyulmuş uzaklardanKimsenin bilmediği diyarlardanHaber sorulmuş tüm tavşanlardanAnlamışlar pamuk yeni yerlerin keşfinde, kimsenin bilmediği maceraların izinde"

___

Gülcan'la Mercan uçan faytonu hazırlamışlarPrensesi de alıp ormana karışmışlarYukarıdan izlemek daha kolay oluyormuş çünkü ormanıAşağıya inip orman halkının içine karışmak ise bambaşkaymışPrenses duralım lütfenn! demiş Mercan'la Gülcan'aFayton otomatik olarak duruvermişGalaksiden inmişler birlikte, yereHep birden şaşırmışlar gördüklerineGördükleri yeni doğan bir ördek yavrusuymuşHerkes onu çirkin sansa da, o dünyalar güzeliymiş

Orman ne havadaymış ne yerdeymişDoğayı seven gönüllerdeymişBir prenses varmış herkesten uzaktaOrmanların içinde, tuzaklardan uzaktaSadece yeni mutluluklar şaşkınlık yaparmış prensesteAcı ve savaş bu ormana uğramazmış

Hem varmış hem yokmuşAhir zaman içinde, yıldızlar denizin içindeUçarken balıklar gökyüzünde, bir sürü karmaşa içinde, bir prenses yaşarmış bir yerlerdeSadece mutluluğu söylermiş dili, huzur içinmiş herşeyiMor fuları başında, beşiği, tabutu elindeAdım adım, her yerde, prensini ararmışOrmanda herkes onu çok severmişBir dediğini iki etmezmişBir tek özlenen, prensmişO da firari tavşanla, yeni ülkeleri gezmekteymiş

___

Belki yolları düşer bir gün ikisinin de ormanaHuzur ve mutluluk katlanır aynı andaBiz şimdilik ormanı kendi telaşlarına bırakalım, sevmekten ve sevilmeken asla ayrılmayalımPaylaşmayı bilen her yürek bir prensestir, ya da prensesini arayan bir prensMasal masala karışsın, her yere çiçekler saçılsın

Siz bekleyin ormanın uzağındaBen tekrar geleceğim yanınızaSakın ormansız kalmayın, masalsı mutluluklardan uzaklaşmayınKaybettiklerimiz ormanda bizi bekliyorPrenses ve Prens sizleri özlüyorOnlar tanışmadan, biz dünyaya kaçalımOrmandan aldığımız huzurla bir ömür yaşayalımŞimdilik hoşçakalın!

Şule Meryem Canpolat

Alıntı Yaparak Cevapla