07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İroni
İroni Yazısı - İroni Ayşe Sönmez Bulut - Ayşe Sönmez Bulut Yazıları
Duyguların yoğunsa eğer,ince ince düşünüyorsan her şeyi,içinde dinmek bilmeyen bir özlem varsa yada dolduramadığın bir boşluk,etkileniyorsun hemen  
Bir çiçeğin tomurcuğundan,kuşun kanadından,duyduğun bir sesten ,uzaklardan gelen bir müzikten bir şeyler alıp biriktirirsi yüreğinde   
Hiç duymadığım bir müzik grubunun,hiç duymadığım şarkısının dizelerinin bir anda yüreğime saplanması gibi mesela    
"Ne umut kaldı,ne bir rüya
Geceyedir küsmelerim" bu sözcükleri sindirmeye ,anlamlarını çözmeye çalışırken ve hangi duygularla yazıldıklarını düşünürken,başka sözcükler battı yüreğime  Yüzlerce iğne gibi,ayaklarıma batan dikenler,ellerimi kesen cam kırıkları gibi   
"Yaşanmamışları düşünüp
Kuytularda ölürüm"
Durumum vahim mi,söyle doktor bey,yaşayaca mıyım?Ne kadar ömrüm kaldı? Yaşanmamışları düşünmeye kalkarsam her gün bir kaç kez ölmeliyim   Çünkü hayatta en acı şey yaşanması mümkünken yaşanamayan mutluluklardır Demek ki yaşanmamışlar dağarcığım epeyce dolu benim
Kimi suçlayayım şimdi?Kim engelledi yaşayacaklarımı?Kim öldürdü içimdeki yaşama sevincinimi?Hem de böylesine sevgi doluyken     her şeyi paylaşmaya hazırken     O zaman bırakın beni öleyim                 
Bilmelisiniz ki ölüm en büyük kayıp değil En büyük kayıp,biz yaşarken içimizde ölenlerdir Ne dmişti arkadaşım"her şey sende başlar sen de biter,yeterki yürekli ol,tükenme,tüketme,tükettirme yaşama sevincini  
Başarabilirmiyim bunu?Yürekli olabilirmiym?Hayat bana ekşi limonlar sunarken ben tekila ve tuz isteyebilir miyim?
Bazen diyorum kendime"silkelen,kalk ayağa,büyüt içindeki sevgi kırıntılarını İçinden sevgi seli kopart,en sevmediklerine bile  Acılardan arta kalan tebessümlerini sağnak sağnak yağdır affetmediklerine         Biliyorum bana benden başka kimse yardım edemez Ne yazdığım şiirler,ne dinlediğim şarkılar,ne uzanmasını istediğim eller,ne de haketmedikleri halde değer verdiklerim Eskilerden çok eskilerden duyduğum sesler şimdi beni ayakta tutan Ama öğrenmeliyim artık tek başıma yürümesini
Söylesene doktor,başarabilir miyim bunu?Yaşanmamışları unutup bakabilir miyim yarınlarıma? Günde kaç kez almalıyım ,sevgi,dostluk,güven hapından? (KISA BİR YAZI DAHA)
Ayşe Sönmez Bulut
|
|
|