07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ölümün Ardından
Ölümün Ardından Yazısı - Ölümün Ardından Seyit Ahmet Uzun - Seyit Ahmet Uzun Yazıları
Yaşamak bir baharsa ölüm kıştır Hayat mevsimlerin resmedilmiş halidir Bazen sonbaharı yaşamadan aniden bastıran mevsimsiz rüzgârların lodosunda yaşarız kışın soğuk nefesini Ahlar savrulsa da yaşayanların acılı dudaklarından, giden suskundur her türlü nefrete, kine, öfke ve çekememezliğe
Kırdığı kalplerin, üzdüğü yüreklerin, yaptığı haksızlıkların, söylediği dedikoduların, iftira ve ihanetlerin sessiz çığlığı çınlamaktadır toprağa yatmış kulaklarında
Kalanların ise yanmış bağırlarından kopan fırtınalar damarlarında sert bir şekilde esmektedir Niçinler, nedenler, kaplamıştır tüm zerrelerini
Keşke öyle demeseydim Keşke yaşasaydı da sevgimi göstermekte sessiz kalmasaydım Keşke yaşasaydı da kusurunu görmeseydim Keşke yaşasaydı da kendisine daha iyi bakabilseydim
Keşkeler yürekte bir yangındır Ama suyun söndüremediği, dindiremediği bir yangındır
Yaşarken kıymetini bilmediğimiz insanların arkasından üzülme hakkımız yoktur
Yaşarken sevgimizi göstermediğimiz insanların ardından ağlamak hakkımız yoktur
Yaşarken saramadığımız sevgimizi veremediğimizin tabutuna ve toprağına sarılma hakkımız yoktur
Kahkahalı taziyelerin ruhumuzda hiçbir yankısı olmayacaktır
Toprağın kürek kürek atıldığı mezarın üstünde yükselen ruhun gözlerine bakamayanların bir gün ölümün altında kalacağından haberi yoktur
Bir güzel yüze sattığımız sevgimizin ihaneti elbet sorulacaktır toprağın mengene parmaklarında
Ufak bir menfaat karşılığı yüz çevirdiğimiz dostluklar tüm berraklığıyla çıkacaktır toprağın nemli bedeninde
Yüzümüz buruşacak, yükselen ahların toprak tavanımızdan tekrar çarpması sonucu kemiklerimize
Yaşam hiç kimsenin kalbini kıracak kadar uzun olmadığı gibi, hiçbir menfaatte bir insanı satmaya ve kaybetmeye değmez
Seyit Ahmet Uzun
|
|
|