Yalnız Mesajı Göster

Her Hayal Bir Başlangıçtır

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Hayal Bir Başlangıçtır

Her Hayal Bir Başlangıçtır Yazısı - Her Hayal Bir Başlangıçtır Ümit Zafer Bağcı - Ümit Zafer Bağcı Yazıları

-Dur!elini kolunu sallayarak buraya girebileceğini mi sandın ufaklık?

-Sizi zaten ben yönetiyorum,sizden izin mi alacağımı sandınız?

-Sen hayal kuruyorsun ufaklık,sen kimsin bu orduyu yönetmek kim

-Ben sizin komutanınızım,ve sana emir veriyorum bana annemi bul!!!

-Nasıl girdin sen bu alaya?

-Şu duvarın altındaki deliğe sığabilecek boyuttayım

-Eeee köpekleri de nasıl aştın sen?

-Sağ olsun annemin yaptığı ekmek arasını hiç sevmezdim ama ilk defa işime yaradı

-Çocuğum çık çabuk dışarıya uğraşamam şimdi seninle

-Asıl sen çık,komutanına nasıl böyle karşı gelebiliyorsun

-Asker,al şu çocuğu da ailesine ulaştır uğraşamayacağım şimdi bu veletle

-Tamam,şimdi gidiyorum ama geri döndüğümde burada kalmak için sen bana yalvaracaksın

Askerlerden biri çocuğun durumunu görünce:Üzülme ufaklık bazen böyle sert komutanlar da olabiliyorDiyerek çocuğun gönlünü yapmaya çalıştı

Çocuk:Sen iyi bir askere benziyorsun,döndüğümde seni terfi ettirebilirim

Asker kendi oğlunu hatırlayarak:Çok yaşa be ufaklık sen olmasan belki de bugün hiç gülmeyecektim

Çocuk sinirli ve üzgün bir şekilde eve döndüğünde evdeki herkes onu heyecanla bekliyordu

Annesi:Oğlum nerdesin,aramadığımız yer kalmadı,kayboldun diye yüreğimiz ağzımıza geldi,nasıl da yok oldun birden ortadan

Çocuk:Anne senin pazar alışverişini bekleyemeyecek kadar çok işim vardı geldim işte

Dedesi çocuğun kulağına fısıldayarak:Neredeydin yine afacan,söyle bakalım

Çocuk:Tamam ama anneme söylemeyeceğine söz ver

Dedesi:Ayıp ettin ufaklık ne zaman ispiyonculuk yaptım

Çocuk hüzünlü bir sesle olan biteni anlattıktan sonra yaşlı adam çocuğun başını okşayarak:Eminim ki bir gün sen o alayın komutanı olacaksın dedi

Zaman su gibi akıp geçmişti,bu küçük afacan büyümüş,okumuş yüzbaşı olmuştuKader bu ya günün birinde olayın geçtiği o alaya atanmıştıÇocukken yaşadığı olaylar ona bir ders olmuştu ve o olayı hiç unutmadığından görevine sadık çok iyi bir asker olmuştuBizim yüzbaşı alayda gezerken o komutana rastlamış,komutanın rütbesinden daha rütbeli olduğu için yüzbaşını gören komutan hemen selam durmuş ve emredersiniz komutanım diye bağırmışBizim yüzbaşı:Ben sana sizi zaten ben yönetiyorum dememiş miydim?Adam bir şey anlamamışYüzbaşı olayı en baştan anlatınca komutan ne yapacağını bilemez hale gelmişYüzbaşı:Hayatta kimsenin hayalleriyle dalga geçme,insan hayalinin peşinden pes ermeden koşarsa elbet bir gün o hayaline kavuşur ve senin gibiler de böyle ne yapacağını bilemez hale gelir

Seni affediyorum,gidebilirsin ama bundan sonra kimsenin hayalleriyle dalga geçmemeyi öğrenmişsindir sanırım

Ümit Zafer Bağcı

Alıntı Yaparak Cevapla