Konu
:
Kelebegin Gayreti
Yalnız Mesajı Göster
Kelebegin Gayreti
07-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelebegin Gayreti
Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi
Ardından sanki ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona
Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi
Böylece adam, kelebeğe yardım etmeğe karar verdi; eline küçük bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başladı
Bunun üzerine kelebek kolayca çıkıverdi
Fakat bedeni kuru ve küçücük kanatları buruş buruştu
Adam izlemeye devam etti; Çünkü her an kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu
Ama bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi
Ne kadar denese de asla uçamadı
Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın, Yüce Yaratıcının kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol buydu
Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır
Eğer yüce yaratıcı, yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlemenize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık
O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik
Asla uçamazdık
Güçlü olmak istedim
Ve Yüce Yaratıcı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı
Bilgelik istedim
Ve Yüce Yaratıcı bana çözmem için sorunlar yolladı
Başarı istedim
Ve Yüce Yaratıcı bana çalışmam için zekâ ve kas gücü verdi
Cesaret istedim
Ve Yüce Yaratıcı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi
Sevgi istedim
Ve Yüce Yaratıcı bana, Yardımcı olmam için sorunlu insanlar yolladı
İyilik istedim
Ve Yüce Yaratıcı bana fırsatlar yolladı
İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim fakat ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim
Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tümüne göğüs gerin ve onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul