|  07-10-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Dünya'nın En Yaşlı Adamı Antalya'da Çıktı 

3 padişah, 11 cumhurbaşkanı ve 60 hükümet gören 125 yaşındaki Nuri  Öztunç'un çocukları babalarının dünyanin en yaşlı insanı olduğunun  kanıtlanabilmesi için yetkililerden yardim beklediklerini söyledi
  Öztunç, parasızlik nedeniyle çok geç evlendiğini, 8 çocuğu, 150 torunu  ve 20 torununun torunu olduğunu ifade etti   
 [IMG]http://yenisafak
  com  tr/resim/galeri/foto4124B1194A24AD89D0_b  jpg 
 Nüfus kayıtlarına göre Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te  dünyaya gelen Nuri Öztunç, 125 yaşında
  Sağ bacağındaki sorun dışında  herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Öztunç'un en büyük isteği doğup  büyüdüğü topraklara dönebilmek   

Antalya'ya 25 yıl önce bazı aile üyeleriyle göç eden Nuri Öztunç,  Kuzeyyaka Mahallesi'nde oğlu Lezgin Öztunç'un evinde yaşamını  sürdürüyor
  Türkçe bilmeyen Öztunç'a torunları yardımcı oluyor   
 Öztunç, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve  Sultan Mehmed Vahidettin dönemlerini görüp yaşadığını anlattı
  Sultan  Reşad döneminde Türk parasının daha değerli olduğunu ifade eden Nuri  Öztunç, parasızlık nedeniyle çok geç evlendiğini, 8 çocuğu ve 150 torunu  ve 20 torununun torunu olduğunu anlattı   

Öztunç, uzun yaşamasında en önemli etkinin yaşadığı topraklarda saklı  olduğunu, 'tamamen yeşil ve doğal gıdalar tükettiğini' ifade ederek,  'Gençliğimde her işi yapıyordum
  Çok dinç ve hareketliydim  Şimdi ise  istediğim yemekleri değil, her şeyi yemek zorunda kalıyorum' dedi   
 Çanakkale Savaşı'nı çok iyi anımsadığını anlatan Öztunç, Atatürk'ü  görmediğini, ancak Kurtuluş Savaşı'na katılan arkadaşlarından, Atatürk'e  ve savaşa ilişkin anılarını köyünde büyük bir hayranlıkla dinlediğini  belirtti

Nuri Öztunç'un 4
  oğlu Adil Öztunç da, babasının yaşını öğrenenlerin  'Neden bunu yetkililere bildirmiyorsunuz, bu bir dünya rekoru'  dediklerini dile getirerek, 'Bizler bunun için nereye nasıl  başvuracağımızı bilmiyoruz  Bu nedenle bugüne kadar bir girişimiz  olmadı  Babamın dünyanın en yaşlı insanı olduğunu kanıtlayabilmemiz ve  başvurabilmemiz için ilgililerin ve yetkililerin bizlere yardımcı olması  gerekiyor' dedi 

Öztunç'un 12 yaşındaki torunu Nazlı Öztunç ise, dedesinin yaşını duyan  arkadaşlarının buna ilk anda inanmadıklarını, sonra kendisini  tanıştırınca büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi
  Öztunç, 'Bize  Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde yaşadıklarından çok memleketinde  neler yaptığını anlatır  Doğup büyüdüğü yerleri çok seviyor' diye  konuştu   | 
	|  |   |