Konu
:
Su Altında Dünya Rekoru
Yalnız Mesajı Göster
Su Altında Dünya Rekoru
07-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Altında Dünya Rekoru
Guinness Su Altında En Fazla Sürede Kalma Rekoru - Cem Karabay Guinness Rekoru
Su altında 10 gün 10 gece kalmayı hedefleyen dünyaca ünlü su sporcusu Cem Karabay, 121 saat suyun altına kalarak, bir dünya rekoru kırdı
Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan Karabay'ı, nişanlısı Samuray Kalkan suyun altında yalnız bırakmadı
Suyun altında 10 gün 10 gece yaşayarak Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefleyen dünyaca ünlü sporcu ve Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Cem Karabay 30 Ağustos 2009 tarihinde özel olarak yapılmış bir akvaryuma daldı
Karabay'ın suya dalmasının ardından 121 saat geçti
Karabay bugün saat 19
40 itibariyle Jerry Hall'in 121 saatlik rekorunu kırarak, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı
Rekorun kırılması esnasında vatandaşlar Karabay'a yoğun ilgi gösterdi
Alkış ve sloganlarla kendisine destek veren sevenlerine karşılık veren Karabay suyun altında tempo tuttu
Suyun altında Türk bayrağı sallayan Karabay'a nişanlısı Samuray Kalkan da akvaryumun içinde eşlik etti
Guinnes rekoru için 10 gün 10 gece su altında yaşayarak "Scuba ile Su altında en uzun süre yaşama dünya rekoru" kıran Cem Karabay, rekon sertifikasını Guinness Dünya Rekoru hakemi Jack Brockbank'ın elinden aldı
Beylikdüzü'nde bir marketin bahçesinde kurulan akvaryumda 135 saat 2 dakika 19 saniye kalarak dünya rekorunu kıran Cem Karabay, geçtiğimiz cumartesi günü dünya rekoru elinde bulunan Amerikalı Jerry Hall'un 120 saat 1 dakika 9 saniyelik rekorunu, 135 saat 2 dakika 19 saniyeyle geçti
Cem Karabay, " Rekora hazırlanırken beklentim yoktu
Maddi bir borca gireceğimi biliyordum
Ama rekoru kırmam hiçbir şeye engel değil
Bu rekoru kırmaktan çok mutluyum
Bundan sonraki amacım yeni rekorlar kırmak
Bu rekoru da tek başıma değil, ekibimle birlikte kırdım” diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul