Konu
:
Albay Ve Ben
Yalnız Mesajı Göster
Albay Ve Ben
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Albay Ve Ben
Albay Ve Ben 1958 - Albay Ve Ben Filmi - Albay Ve Ben Film Konusu - Albay Ve Ben Oyuncuları - Film Tanıtım - Nostalji
Yönetmen Peter Glenville
Yapımcı William Goetz
Senarist S
N
Behrman
Franz Werfel 'in "Jacobowsky und der Oberstl" adlı tiyatro eserinden
Müzik George Duning
Oyuncular Danny Kaye
Curd Jürgens
Akim Tamiroff
Görüntü yönetmeni Burnett Guffey
Kurgu William A
Lyon
Charles Nelson
Yapım yılı, ülkesi 1958 , Amerika Birleşik Devletleri ABD
Albay ve Ben 1958 ABD yapımı komedi savaş filmdir
Özgün adı Me and the Colonel dir
Franz Werfel'in 1941'de yazdığı (ama 1946'da ölümünden sonra yayımlanabilen) "Jacobowsky und der Oberst" adlı tiyatro oyunundan senaryosunu S
N
Behrman'ın uyarlayıp yazdığı filmin yönetmeni Peter Glenville'dir
Başlıca rollerinde Danny Kaye, Curd Jürgens, Akim Tamiroff ve Nicole Maurey oynamışlardır
II
Dünya Savaşı 'nın başlarında Nazi 'ler Paris 'i işgal etmek üzere iken,Polonya 'lı bir yahudi sığınmacı olan Samuel L
Jacobowsky (Danny Kaye) kendini bu şehirde kapana kısılmış olarak bulur
Daha önce Almanların Polonya'yı işgali üzerine Paris'e kaçmıştır,ama şimdi burada da yakalanmak üzeredir
Kaldığı otelde yahudi karşıtı bir aristokrat olan Polonyalı albay Prokoszny (Curd Jürgens) ile tanışır
Başlarda yıldızları hiç barışmayan bu ikilinin ortak amaçları Almanları atlatıp İngiltere'ye geçebilmektir,ama bunun için bir otomobile ihtiyaçları vardır
Çok becerikli biri olan Jacobowsky bu arabayı temin eder ve İngiltere'ye doğru yola çıkarlar
Yolda Albay'ın sevgilisi Suzanne 'ı (Nicole Maurey) de yanlarına alırlar
Bu arada Suzanne 'in Jacobowsky'ye ilgi duymaya başlaması Albayla ilişkilerini daha da gerer
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul