06-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Forrest Gump
Forrest Gump 1994 - Forrest Gump Filmi - Forrest Gump Film Konusu - Forrest Gump Oyuncuları - Forrest Gump Film Tanıtım
Yönetmen Robert Zemeckis
Yapımcı Wendy Finerman,Charles Newirth,Steve Starkey,Steve Tisch
Senarist Winston Groom
Eric Roth
Oyuncular Tom Hanksi,Robin Wright Penn,Gary Sinisei,Mykelti Williamson,Sally Field
Müzik Alan Silvestri
Görüntü yönetmeni Don Burgess
Kurgu Arthur Schmidt
Stüdyo Paramount Pictures
Dağıtıcı Paramount Pictures
Yapım yılı 1994, ABD
Çıkış tarih(ler)i 6 Temmuz 1994 (ABD) - 11 Kasım 1994 (Türkiye)
Bütçe 55 milyon dolar
Hasılat 677,386,686 $ milyon (dünya çapında)
Forrest Gump, ABD'de 329,694,499 $, uluslararası olarak 347,692,187 $ hasılat ile toplam kazancı 677,386,686 $'a ulaşan bir filmdir Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 24,450,602 $ gelir elde etmiştir[1]
En iyi film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü almıştır
Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla oldukça çetin başarılara imza atar Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor Zemeckis hikâyeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle(Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar)ustalıkla ilişkilendiriyor
Oyuncular ve yapımcı
Filmin yönetmeni Robert Zemeckis olup, Winston Groom, Eric Roth gibi isimler tarafından yazılmıştır Başroller: Forrest Gump rolünde: Tom Hanks, Forrest Gump'un kız arkadaşı rolünde Robin Wright Penn
Filmden Alıntı
Koş Forrest Koş (Ayrıca Dövüş Kulübü filminde de benzetme olarak kullanıldı Supernatural adlı dizinin 4 sezonunun 8 bölümündede Dean bu replige gönderme yapmıştır )
Sadece aptalca davrananlar aptaldır
Annem daima söylerdi, "Hayat bir kutu çikolata gibidir, içinden ne çıkacağını asla bilemezsin "
Bize , Vietnam'in Amerika'dan çok farklı olacağı söylenmişti Bira kutuları ve ızgaralar dışında öyleydi de
Neden ölüyorsun anne?
Vaktim doldu, sıram geldi,
Ah hayır
Sakın korkma bitanem ölüm de hayatın bir parçası
Jenny: "hey, forrest, Vietnam'da korkmuş muydun?"
Forrest: "Evet şey, bilemiyorum Bazen yağmur, yıldızların çıkmasına izin verecek kadar duruyordu O zaman güzel oluyordu Çölde günbatımının hemen öncesine benziyordu Suda milyonlarca yakamoz olurdu Tıpkı o dağ gölü gibi Çok berraktı Jenny, sanki üstüste iki gökyüzü varmış gibi duruyordu Sonra çölde, güneş doğduğu zaman, göğün nerede bitip, yeryüzünün nerede başladığını kestiremezdim Çok güzeldi "
Jenny: "Keşke oralarda seninle birlikte olabilseydim "
Forrest: "Benimleydin "
Jenny: "Seni seviyorum "

|
|
|