06-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Benim Afrikam
Benim Afrikam 1985 - Benim Afrikam Filmi - Benim Afrikam Film Konusu - Benim Afrikam Oyuncuları - Benim Afrikam Film Tanıtım - Nostalji Filmi Benim Afrikam - Out of Africa
Yönetmen Sydney Pollack
Yapımcı Sydney Pollack
Senarist Kurt Luedtke
Karen Blixen ve Judith Thurman 'ın kitaplarından
Müzik John Barry
Oyuncular Meryl Streep,Robert Redford,Klaus Maria Brandauer
Görüntü yönetmeni David Watkin
Kurgu Pembroke J Herring
Yapım yılı, ülkesi 1985 , Amerika Birleşik Devletleri ABD
Tür Biyografi , Dram, romantik
Gösterim tarihi 10 Aralık 1985, Los Angeles - Mart 1987, Türkiye
Diğer adlar Benim Afrikam (Türkiye) - Out of Africa - Souvenirs d'Afrique (Fransa)
La mia Africa (İtalya) - Memorias de África (İspanya) - Jenseits von Afrika (Almanya)
Yapım şirketi Universal Pictures - Mirage Entertainment
Benim Afrikam, 1985 ABD yapımı otobiyografik filmdir Özgün adı Out of Africa olan film Mart 1987'de Türkiye'de sinemalarda gösterilmiştir
Film, Isak Dinesen takma adıyla yazan Karen Blixen'ın 1937 yılında yayımladığı kendi anılarına dayanan Out of Africa, Shadows on the Grass (Otlakların Gölgeleri) ve Letters from Africa (Afrika'dan Mektuplar) adlı üç otobiyografik kitabı ile Judith Thurman'ın Isak Dinesen: The Life of a Storyteller (Isak Dinesen: Bir Öykücünün Yaşamı) ve Errol Trzebinski'nin Silence Will Speak (Sessizlik Konuşacak) adlı biyografi kitaplarından uyarlanmıştır Senaryosu Kurt Luedtke tarafından kaleme alınan filmi Sydney Pollack yönetmiştir [1]
Film, aralarında 7 Oscar, 3 BAFTA ve 3 Altın Küre ödülünün de bulunduğu tam 22 ödül almış, 17 ödüle de aday gösterilmiştir
Danimarkalı bir soylu olan Karen Blixen (Meryl Streep),barones ünvanı için Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer) ile evlenerek kahve yetiştiriciliği yapmak üzere Afrikaya yerleşirler Yıl 1913 'tür ve Afrika büyük ölçüde Avrupalıların sömürgesi durumundadır Kocasının kendisini ihmal etmesi ve aldatması Karen'i sürekli yanlızlığa iter Bu arada maceracı avcı Denys Finch Hatton (Robert Redford) la tanışır ve ona aşık olur
Aldığı ödüller
* 1986 yılında tam 11 dalda Oscar 'a aday gösterildi Bunlardan 7 'sini aldı
* Akademi Ödülleri dışında 22 farklı ödülün daha sahibi oldu 17 ayrı ödüle de aday gösterildi
Filme verilen Oscar ödülleri şunlardır;
1 En İyi Film Akademi Ödülü : Sydney Pollack (Yapımcı olarak)
2 En İyi Yönetmen Akademi Ödülü : Sydney Pollack (Yönetmen olarak)
3 En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü : Kurt Luedtke
4 En İyi Sinematografi Akademi Ödülü : David Watkin
5 En İyi Sanat Yönetmeni : Stephen B Grimes ve Josie MacAvin
6 En İyi Orijinal Şarkı Akademi Ödülü : John Barry
7 En İyi Ses Akademi Ödülü : Chris Jenkins ,Gary Alexander ,Larry Stensvold ,Peter Handford
Filmin Müziği
Filmin Soundtrack albümünde şu parçalar bulunuyor;
1 "Klarnet ve Orkestra için Konçerto(K 622)"
Wolfgang Amadeus Mozart
The Academy of St Martin-in-the-Fields
Orkestra yönetmeni: Neville Marriner
2 "La Majör Sonat (K 331) 'Rondo alla turca'"
Wolfgang Amadeus Mozart
Yorum:András Schiff
3 "Keman ve Viyolonsel İçin Mi Bemol Senfonik Konçerto (K 364)"
Wolfgang Amadeus Mozart
Keman:Alan Loveday Viyolonsel:Stephen Shingles