|  06-28-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Büyük Umutlar 

Büyük Umutlar 1998 - Büyük Umutlar Filmi - Büyük Umutlar Film Konusu - Büyük Umutlar Oyuncuları - Büyük Umutlar Film Tanıtım - Nostalji Filmi Büyük Umutlar
 Yönetmen 	Alfonso Cuarón

Yapımcı 	Art Linson

Senarist 	Mitch Glazer,Charles Dickens (Roman)

Müzik 	Patrick Doyle

Oyuncular 	Ethan Hawke,Gwyneth Paltrow,Robert De Niro

Görüntü yönetmeni 	Emmanuel Lubezki

Kurgu 	Steven Weisberg

Yapım yılı, ülkesi 	1998 , Amerika Birleşik Devletleri ABD

Tür 	Dram,aşk

Hasılat 	$26,3 Milyon (1999'a kadar,ABD)

Gösterim tarihi 	30 Ocak 1998 (Kanada) - 24 Nisan 1998 (Türkiye)

Diğer adlar 	Büyük Umutlar (Türkiye)

De grandes espérances (Fransa)

Les Grandes espérances (KAnada)

Paradiso perduto(İtalya)Grandes esperanzas(İspanya)

Große Erwartungen(Almanya)

Yapım şirketi 	20th Century Fox

Dağıtım şirketi 	Özen Film (Türkiye Dağıtım)

Büyük Umutlar 1998 ABD yapımı romantik dramatik filmdir
  Özgün adı Great Expectations dır  Charles Dickens 'in 1861 yılında yazdığı aynı adlı romanının çağdaş bir uyarlamasıdır  Uyarlama senaryo Mitch Glazer 'e aittir  Filmi Alfonso Cuarón yönetmiş, önemli rollerinde Ethan Hawke , Gwyneth Paltrow , Robert De Niro , Hank Azaria ve Anne Bancroft oynamışlardır  Fakir bir ressamın çocukluk aşkı olan zengin,kibirli,ulaşılmaz bir kadının sevgisini kazanmak için yaptığı çabalarının hikâyesini anlatır  

Florida 'da bir balıkçı kasabasında kızkardeşi ve onun erkek arkadaşı ile yaşayan 8 yaşındaki öksüz Finnegan Bell (Jeremy James Kissner) günlerini resim yaparak ve kasabanın zengini Bayan Dinsmoor (Anne Bancroft) 'un yeğeni Estella (Raquel Beaudene) ile oynayarak geçirir
  Duygusal olarak yaralı bir insan olan Bayan Dinsmoor yeğeni Estella'yı erkeklere karşı zor ve ulaşılmaz bir kadın olarak şekillendirmeyi kafasına koymuştur  Bir gün Finnegan hapishaneden kaçmış zincirli bir mahkuma (Robert De Niro) yardım eder  Aradan 10 yıl geçer  Şimdi zaman 1990 'lardır ve yer New York 'tur  Finn (Ethan Hawke) ve Estella (Gwyneth Paltrow) artık büyümüşlerdir  Finnegan eski aşkını tekrar kazanmak için giriştiği çabada önce hayal kırıklığına uğrar ve ressamlığı bırakarak inzivaya çekilir  Bu sırada ortaya çıkan esrarengiz bir "hami" nin yardımı rüyalarının gerçek olmasında yardımcı olacaktır  

| 
	|  |   |