06-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müzede Bir Gece

Night at the Museum
Vizyona Giriş Tarihi
29 12 2006
Türü
Aksiyon
Ülke
ABD
Süresi ve Yapım Yılı
dakika - 2006
Yönetmeni
Shawn Levy
Oyuncular
Ben Stiller
Carla Gugino
Dick Van Dyke
Mickey Rooney
Senaryo
Ben Garant, Thomas Lennon
Müzik
Alan Silvestri
Görüntü Yönetmeni
Guillermo Navarro
Tarihin koridorlarında kaos var
Müzede Bir Gecede, Ulusal Tarih Müzesinin yeni gece bekçisi Larry Daley, asıl maceranın tüm ziyaretçiler evlerine gittiklerinde başladığına tanık oluyor
Hayatı boyunca fantastik maceralar peşinde koşmuş olan Larry, bunun kendisine hiçbir şey sağlamadığını; aksine bu yüzden işssiz kalıp oğlunu göremeyecek duruma geldiğini fark ettiğinde gerçek bir iş arayışına girer Rüyalarındaki büyük hayalin günün birinde onu bulacağından emindir Ama elbette, bu hayalin bu kadar yakın zamanda gerçekleşeceğinden haberi yoktur
Ulusal Tarih Müzesinde bulduğu gece bekçiliği işindeki ilk gecesinde, büyükçe bir el feneri ve aşırı kullanılmaktan yıpranmış bir kullanım kılavuzuyla kaca müzede tek başına olduğunu düşündüğü sırada, salonlardaki tüm yaratıkların teker teker canlanmasına şahit olur
Korkunç yaratık T-Rex, Hun İmparatoru Atilla, kaplanlar, maymunlar, kısacası bir müzede tarihe karıştığını düşündüğünüz her şey tek tek koridorlarda dolaşmaya başladığında, tarih sayfalarından çıkan yüzlerce karakterden sadece Teddy Roosevelt ona bu kaosun sebebini ve onu çözme yolunu gösterecektir
Yine işsiz kalıp oğlu Nicki görememekten korkan Larrynin, müzeye zarar gelmesini engelemeye çalışmaktan başka çaresi yoktur
Her çocuğun rüyası olabilecek bir macera
Shawn Levynin yönettiği aksiyon komedi filmi Müzede Bir Gecenin başrollerini Ben Stiller (Larry Daley), Carla Gugino (Rebecca), Dick Van Dyke (Cecil), Patrick Gallagher (Attila) ve Robin Williams (Teddy Roosevelt) paylaşmış Senaryosunu Robert Ben Garant ve Thomas Lennonun birlikte yazdıkları filmin müziklerini Alan Silvestri bestelemiş Senaryonun esin kaynağı, Hırvat asıllı illustrator Milan Trencin hazırladığı ve NewYork Ulusal Tarih Müzesindeki her şeyin geceleri canlanmasını anlattığı hikayesi olmuş
Yönetmen Levy, Eminim hepimiz bir müzeyi gezerken yanından geçtiğiniz heykelin sizi gözleriyle takip ettiği hissine kapılmışsınızdır Bunun gerçekleşmesi biraz ürkütücü olmakla beraber, bir yönetmen için sinemaya aktarımı çılgınca bir macera demektir diye ifade ediyor Müzede Bir Gece ile atıldığı macerayı
Larry karakterini canlandıran Stiller ise şunları söylüyor: Bu filme kaynak olan fikri çok sevdim Ulusal Tarih Müzesinin beş blok ötesinde bir evde büyüyen bir çocuktum Ve her çocuk gibi oranın inanılmaz aurasının etkisindeydim Büyülü bir yerdi Kaplanları, balinaları, Mısırlıları ve Romalıları aynı anda görebileceğiz dünya üzerindeki tek mekan Burada bir gece geçirmek bence her çocuğun rüyası olabilecek kadar büyülü bir macera
|
|
|