|  06-28-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Hayatımın Kadınısın 

Vizyona Giriş Tarihi
 24
  11  2006 
 Türü
 Dram

Ülke
 Türkiye

Süresi ve Yapım Yılı
 dakika - 2006

Yönetmeni
 Uğur Yücel

Oyuncular
 Türkan Şoray
 Uğur Yücel
 Yıldırım Memişoğlu
 Ezgi Mola

Senaryo
 Uğur Yücel

Müzik

Görüntü Yönetmeni
 Jürgen Jürges
 Önüne geçilemez bir aşkın hikayesi

Asuman Karaca, 1980li yıllarda radyo ve gazino dünyasında ünlenmiş eski bir şarkıcıdır
  Hüzünlü sesinden çok, dillere destan güzelliğiyle dönemin erkeklerini kendisine hayran bırakmıştır  Sahneleri bıraktıktan sonra evlendiği kocasıyla birlikte Balatta iki katlı eski bir evde, sıradan bir hayat sürmeye başlamıştır  Evlendikten bir süre sonra kocasının alkol ve kumar alışkanlığının farkına varan Asuman, yıllar içinde kocasının geceleri evin dışında sürdürdüğü gece hayatını da kabullenmek zorunda kalmıştır   
 Asumanın ilk evliliğinden olan kızı Ahu, genç kızlığının başlarında evi terketmiş, erkek arkadaşıyla birlikte bir otel odasına yerleşmiştir
  Ünlü bir şarkıcı olma ve kaset çıkarma hayalleri kurmakta, annesiyle de ancak gerekli olduğunda görüşmektedir   
 Asuman bu yaşantısından hiç memnun değildir
  Günün birinde Tophaneli Tayfurun üst katlarına kiracı olarak yerleşmesiyle hayatı değişip renklenir  Tophaneli sayesinde kızıyla olan ilişkisi gelişen Asuman, hayatında gerçekten nelerin önemli olduğunu anlarken, geçmişte kalmış mutlu anılarının canlanmasıyla yaşama yeniden sımsıkı sarılır  Asumanın ve kızının hayatındaki pislikleri temizleyen Tayfur ise, ana kızı mutlu ve huzurlu bir hayata doğru yola çıkaracaktır   

Kırık kalpler üzerine
    Senaristliğini ve yönetmenliğini Uğur Yücelin yaptığı, başrollerini Türkan Şoray (Asuman) ve Uğur Yücelin (Tophaneli) paylaştığı Hayatımın Kadınısında Yıldırım Memişoğlu (Nejdet), Ezgi Mola (Ahu), Kadir Kandemir, Settar Tanrıöğen, Selim Erdoğan, Kadim Yaşar, Binnur Kaya, Savaş Akova ve Şinasi Yurtsever de rol alıyor

Uğur Yücel, Hayatımın Kadınısın filmini şu sözlerle anlatıyor:  İki yalnız insanın filmi
  İstanbula, onun küçük insanlarına, Türk filmlerine dair bir film gibi düşünüyorum  Özlediğim bir şeyleri yazdım  Esengül, Orhan Gencebay, Bergen, Türk Sanat Müziği duydum yazarken  Ev kadınlarının, arabeskçilerin, müzikseverlerin, fotoroman sevenlerin, melodram sevenlerin gözleri yaşlı ama gülümseyen yüzlerini hayal ettim bazı sahnelerde  Bu filmi seyirciler için yazdım  Gerçeğin romantizmini görüyorum resimlerde  Özlem ve göndermeler var eskilere, ama bu günün dilini konuşan, mahallemizdeki insanlar bunlar  Hepsi de kırık kalpler 
 | 
	|  |   |