Konu
:
Rumeli Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Yemeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Yemeği
[schild]MALZEMELER[/schild]
[span=orange]4 kişilik
1/2 kg parça et
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dere otu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz
hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un[/span]
[schild]
HAZIRLANIŞI
[/schild]
[span=burlywood]Sıvı yağı tencerede kızdırın
Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın
Yağın içine atın ve çevirerek kavurun
Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın
Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin
Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın
Küçük parçalar kesin
Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn
Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın
Çevirerek kızartın
Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün
[/span]
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul