Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Süt Kuzusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Süt Kuzusu



[schild]MALZEMELER[/schild]

1 kg süt kuzusu (but tarafı tercih edilmelidir)
15 limonun suyu
3 kahve fincanı su
14 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı margarin
3 adet yumurtanın sarısı
tuz

4 Kişilik


[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]
Budunun kemiğini çıkarın ve etinin ince derisini soyun Daha sonra budu, yumurta iriliğinde parçalar halinde doğrayıp, bir tencereye koyun Margarin ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanlarını bütün olarak üzerine ilave edip, hafif ateşte pişmeye bırakın Her 15 dakikada bir tencereye yarım kahve fincanı su katarak etleri iyice yumuşayıncaya dek, 1 - l5 saat pişirin Eter piştiğinde başka bir kaba üç adet yumurtanın sarısı, bir kahve fincanı su ve 15 limonun suyunu koyun, bunları iyice çırparak köpürtün Böylelikle hazırladığınız terbiyeyi, etlerin üzerine döküp, karıştırın ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi ateşten alıp, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla