Yalnız Mesajı Göster

Firinda Mantarli Domates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Mantarli Domates



MALZEMELER
4 adet normal boy domates
1/2 tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2-3 adet mantar
1/2 su bardağı pirinç
bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
kekik
1 çorba kaşığı salça
100 gr kaşar peyniri (üzeri için)
tuz
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Önce tavuk etlerini mantarı ve soğanı küçük küçük doğrayarak hazırlayın Daha sonra tencerede kızdırdığınız tereyağına soğanları sonra tavukları ve mantarı ilave edip beş on dakika kavurun pirinci ve salçayı ilave edin 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin En son kıyılmış maydanozu, karabiber, kekik ve tuzunu ilave edip ocaktan indirin Domateslerin içini bir kaşık yardımı ile boşaltın Hazırladığınız harcı içine doldurun fırın kabına yerleştirdikten sonra bir su bardağı suyu üzerinden gezdirip fırına verin Piştikten sonra uzerine kaşar peyniri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla