Konu
:
Kabak Paçasi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Paçasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Paçasi
MALZEMELER
1 kg
yemeklik kabak
4 dolu çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı sirke
5 adet yumurta
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
Tuz
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğu bıçakla kazınarak rendenin kalın tarafı ile rendelenir
Rendelenmiş kabaklar teflon bir tavada sıvı yağ ve tuz ile öldürülür
Diğer tarafta un, çok az su ile sulandırılır
Yoğurt, sirke, yumurta buna karıştırılır
Sarımsaklar da ezilerek buraya eklenir ve malzeme bir karışım haline getirilir
Pişen kabağımızın üzerine karışım dökülerek, tahta bir kaşık veya spatül ile yer yer açılır ve karışımın dibe inmesi sağlanır (Kesinlikle Karıştırılmaz !)
Tavanın kapağı örtülerek 10 dk
kısık ateşte pişirilir
Ayrı bir yerde tereyağ eritilerek içine arzuya göre pulbiber konulur ve paçanın üzerine dökülerek süslenir
Kastamonu yöremizin bir yemeği olan paça, kabak yerine patatesli ya da mantarlı olarak da yapılabilir
Patates veya mantar küp şeklinde doğranarak (Rendelenmez!) kabak yerine kullanılabilir, diğer malzemeler ve hazırlanışı aynıdır
Bir oturuşta bir tavayı bitiremezseniz paçayı soğuk olarak da yiyebileceğinizi unutmayın
Tarifi veren Fehamet Boyacıoğlu, ipucu olarak, taze ve katı yoğurt kullanılması gerektiğini, tuz ve karabiberden başka baharat konulmamasını öğütledi
Yine de kendi beceremeyenleri evinde
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul