Konu
:
Arepa
Yalnız Mesajı Göster
Arepa
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arepa
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı lor peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı soğuk su
Tarifi:
Derin bir kaba mısır ununu koyun
Ortasını açarak içine tuzu, elinizle biraz daha ufalayarak lor peynirini, 1 bardak sütü ve bir bardak suyu koyup parmak uçlarınız ile yoğurun
Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz
Yoğurduktan sonra hamurun üstünü örterek 5 dakika kadar dinlendirin
Daha sonra 10 eşit parçaya ayırın
Her birinden, avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük toplar yapın
Mısır toplarını, üzerlerine hafifçe bastırarak yassıtın
Daha sonra varsa bir sacı yoksa altı kalın bir tavayı kızdırın
Hafifçe yağlayarak, Arepa'ların her iki tarafını, altın gibi kızarıncaya kadar, 5 dakika pişirin
Daha sonra fırın tepsisine koyarak 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin
Fırında pişirme sırasında Arepa'lan birkaç kere çevirin piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın
Arepa bir çeşit mısır ekmeğidir ve yemeklerin yanında olduğu gibi yenmesinin yanı sıra çeşitli içlerle doldurularak da servis yapılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul