Yalnız Mesajı Göster

Avakadolu Patates

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avakadolu Patates



Malzemeler:


1 adet avakado

2-3 dal maydanoz

yarım limon 2 dal roka

1 adet yeşil soğan

1 adet orta boy patates

1 kutu ton balığı konservesi

2-3 dal dereotu

bir tutam fesleğen

tuz

karabiber

pulbiber

zeytinyağı


Tarifi:


Patates yıkanıp soyulduktan sonra ince bir şekilde yuvarlak olarak doğranır ve sıvıyağda kızartılır Avakado ezilir ve üzerine limon suyu sıkılır, üzerine tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır Bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, tuz, pul biber, fesleğen konularak karıştırılır


Yeşil soğan ve maydanoz doğranarak hazırladığımız sosa eklenir Sostan bir miktar servis tabağına alınır, üzerine bir adet kızarmış patates dilimi, onun üzerine avakadolu krema, roka, dereotu, ton balığı, sos ve tekrar patates konulur Aynı işlemler uygulanarak bir kat oluşturularak servise sunulur




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla