Yalnız Mesajı Göster

Zillop Taplaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zillop Taplaması



MALZEMELER:


500 gram zillop

3 bardak un

2 bardak mısır unu

250 gr tereyağı

1/2 litre süt

Tuz

Karabiber


HAZIRLANIŞI:


Yabani, yumrulu, üstü yeşil saçaklı bodur bir bitki olan Zillop, bir kış bitkisidir Zillobun, yumurtalı kavurması ya da ekmeği yapılır Zillopları temizledikten sonra ince ince kıyılır Un karıştırılıp ortasına curun (çukur) açılır


Çukurun içine yağ, tuz, ılık süt, karabiber ve zilloplar konur Ve sert bir hamur yoğurulur Gerekirse hamur yoğurulurken, az az su eklenebilir Hamur altı parçaya ayırılıp avuç içiyle yuvarlanır


Üzerine bir bez kapatılıp, üç saat dinlendirilir Sonra elle bastırarak biraz inceltilir, üzerine yine bir bez örtülür 45 dakika durduktan sonra, alevsiz fırına atılır Ev fırınlarında ise 200 derecelik ısıda pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla