06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zillop Taplaması
MALZEMELER:
500 gram zillop
3 bardak un
2 bardak mısır unu
250 gr tereyağı
1/2 litre süt
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Yabani, yumrulu, üstü yeşil saçaklı bodur bir bitki olan Zillop, bir kış bitkisidir Zillobun, yumurtalı kavurması ya da ekmeği yapılır Zillopları temizledikten sonra ince ince kıyılır Un karıştırılıp ortasına curun (çukur) açılır
Çukurun içine yağ, tuz, ılık süt, karabiber ve zilloplar konur Ve sert bir hamur yoğurulur Gerekirse hamur yoğurulurken, az az su eklenebilir Hamur altı parçaya ayırılıp avuç içiyle yuvarlanır
Üzerine bir bez kapatılıp, üç saat dinlendirilir Sonra elle bastırarak biraz inceltilir, üzerine yine bir bez örtülür 45 dakika durduktan sonra, alevsiz fırına atılır Ev fırınlarında ise 200 derecelik ısıda pişirilir
alıntı
|
|
|