Yalnız Mesajı Göster

Fırında Peynirli Tost

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Peynirli Tost



12 dilim tost ekmeği

300 gr eritme peyniri

3 adet yumurta

1 çay bardağı süt

100 gr hazır taze krema

20 gr tereyağ

Yeterince hindistancevizi unu, tuz, kırmızı biber


YAPILIŞI:

Fırını kızdırınız İçinde ekmek dilimlerini az bir şey kızartınız Eritme peyniriniz dilimlenmiş değilse keskin bir bıçakla ince ince dilimleyiniz Her ekmek diliminin üstüne bir dilim eritme peyniri koyunuz Peynirlerin hafifçe ekmeklerin kenarından taşmasını sağlayınız Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp kaydırmaca ekmek dilimlerini tepsiye yerleştiriniz Öte yandan bir kâseye yumurtaları kırınız İçine bir çay bardağı süt ve 100 gr hazır taze krema katıp iyice katıştırınız Peynir tuzlu değilse tuzlayınız Zevkinize göre kırmızı pul biber ilave ediniz Hindistancevizi ununu da katıp yaptığınız karışımı ekmeklerin üzerine dökünüz Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika üstü kızarıp, kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz Sıcak sıcak ikram ediniz


Not: Bu tostu başka yağlı peynirle de yapabilirsiniz Kıbrıs'ın "Hellim" peyniri, Erzincan'ın "yağlı tulum" peyniriyle de başarılı sonuç alabilirsiniz İkram ederken yanında çubuk şeklinde kesilmiş taze havuç sunmayı unutmayın İkisi de çok hoş bir lezzet meydana getirir

Alıntı Yaparak Cevapla