Konu
:
Fırında Peynirli Tost
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Peynirli Tost
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Peynirli Tost
12 dilim tost ekmeği
300 gr
eritme peyniri
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
100 gr
hazır taze krema
20 gr
tereyağ
Yeterince hindistancevizi unu, tuz, kırmızı biber
YAPILIŞI:
Fırını kızdırınız
İçinde ekmek dilimlerini az bir şey kızartınız
Eritme peyniriniz dilimlenmiş değilse keskin bir bıçakla ince ince dilimleyiniz
Her ekmek diliminin üstüne bir dilim eritme peyniri koyunuz
Peynirlerin hafifçe ekmeklerin kenarından taşmasını sağlayınız
Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp kaydırmaca ekmek dilimlerini tepsiye yerleştiriniz
Öte yandan bir kâseye yumurtaları kırınız
İçine bir çay bardağı süt ve 100 gr
hazır taze krema katıp iyice katıştırınız
Peynir tuzlu değilse tuzlayınız
Zevkinize göre kırmızı pul biber ilave ediniz
Hindistancevizi ununu da katıp yaptığınız karışımı ekmeklerin üzerine dökünüz
Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika üstü kızarıp, kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz
Sıcak sıcak ikram ediniz
Not: Bu tostu başka yağlı peynirle de yapabilirsiniz
Kıbrıs'ın "Hellim" peyniri, Erzincan'ın "yağlı tulum" peyniriyle de başarılı sonuç alabilirsiniz
İkram ederken yanında çubuk şeklinde kesilmiş taze havuç sunmayı unutmayın
İkisi de çok hoş bir lezzet meydana getirir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul