Konu
:
Sütlü Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kaygana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kaygana
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı katıyağ
Arzunuza göre tuzlu veya tatlı beraber
yiyeceğimiz katık
YAPILIŞI:
Sütlü kayganayı yapacağınız teflon tavanıza fındık kadar yağ koyup eritiniz
Tavanızın çapı 13 cm olursa, bu iş için en uygun tavayı kullanmış olursunuz
Her tarafı iyice yağlandıktan sonra, fazla yağını alıp, tavayı ılık muhafaza ediniz
Bir kaseye yumurtaları kırınız
İçine unu eleyerek ilave ediniz
İyice bir çırpıcı ile çırpınız
Bir fiske tuzunu ilave ediniz
Bir su bardağı sütü ilave ederek, karışımı iyice eziniz
En son, karışıma erimiş fındık kadar yağı koyup, çırpınız
Ilık tavanızın içindeki yağı siliniz
Tekrar fındık kadar yağ koyup eritiniz
İçine yarım çay bardağı yaptığınız karışımdan koyup tavayı sallayarak yayınız
Karışım pıhtılaşınca, kenarlarını bir tahta spatülle kaldırıp alt üst ediniz
Tavanın içindeki sütlü kayganayı havaya fırlatıp, tekrar tutarak alt üst edebileceğiniz gibi, bir tabak yardımı ile de yapabilirsiniz
Üstü de altı gibi pişince sütlü kaygananız hazırdır
Kayganalar çok yumuşak ve ince olmalıdır
Not: Bu tarif Fransa'da "Krep Süzet" adını alır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul