Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Sebzeli Pideler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Sebzeli Pideler



Malzemeler:


4 küçük pide

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 küçük diş sarımsak (dövülmüş)

2 - 2,5 cm boyunda taze zencefil (kabuğu soyulmuş)

60 g (yıkanıp kurulandıktan sonra, ince kıyılmış)

100 g konserve mısır (dilimlenmiş)

250 g kabak (ince şeritler halinde kesilmiş)

1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı soya sosu (1/2 tatlı kaşığı bal katılmış)

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber


Tarifi:


Pideleri kâğıt mutfak havlusu ya da kâğıt peçetelere sarıp, % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye ısıtın Sonra fırından alıp, birer kenarlrını yarın

Geniş ve düz bir kaba zeytinyağı ve sarmısağı koyun Tahta bir kaşığın tersiyle ezerek, zencefillerden birinin suyunu çıkarın; öbür zencefili de ince ince kıyıp, tümünü tabaktaki karışıma katın


Kabı % 100 ısıtılmış fırında 30 saniye tutup, fırından alarak mantarları ekleyin Üstünü, kabın bir kenarı açık kalacak biçimde plastik filmle örtüp, % 50 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Kabı fırından alıp, mısır ve kabakları ekledikten sonra, üstünü yeniden aynı biçimde örtüp, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika daha pişirin Kabı fırından alıp, limon suyu, ballı soya sosu, tuz ve karabiberi ekledikten sonra, bu karışımı pidelere doldurun


Pideleri birbirlerine dokunmayacak biçimde bir servis tabağına yerleştirip, tabağı % 50 ısıtılmış fırına sürün Pideleri 1,5 dakika, tümünün eşit ölçüde pişmesi için arada yer değiştirterek pişirin Tabağı fırından alıp, pideleri sıcak sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla