Konu
:
İspıt (Hodan) Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
İspıt (Hodan) Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspıt (Hodan) Kavurması
Malzemeler :
1 kg
ıspıt
4-5 kaşık tepeleme tereyağı
3-4 adet yumurta
2 baş irice soğan
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
tarifi
1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır
Sonra 2 cm
uzunluğunda doğranır
2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır
Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır
3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir
Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur
4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır
Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul