Konu
:
Barbunyalı Dip
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Dip
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Dip
Malzemeler :
• 450 gr
haşlanmış barbunya
• 1/2 su bardağı salsa sosu
• 2 ad
kırmızı biber
• 2 ad
yeşil biber
• 1/2 su bardağı süzme yoğurt
• 1 diş sarmısak
• 1 su bardağı doğranmış domates
• 1-2 ad
taze soğan
• 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
• Tuz
Hazırlanışı :
Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin
Soğuyunca kabuklarını soyup ince ince doğrayın
Salsa sosu ve haşlanmış barbunyaları blenderde iyice parçalayın
Hafifçe tuzlayın
Püre gibi olduklarında derin ve geniş bir kabının dibine dökün
Üzerine doğradığınız biberleri yayın
Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın
Bu karışımıda biberlerin üzerine döküp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az iki saat bekletin
Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün
Yanında cips yada kesilmiş sebzelerle servis yapın
Notlar:
Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun
Fırının ızgara modunda hepsi kıtır kıtır olana dek kızartın
Böylece dip ile yemek için patates cipsinden daha az yağlı ama lezzetli krakerler hazırlamış olacaksınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul