Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı Dip

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barbunyalı Dip



Malzemeler :


• 450 gr haşlanmış barbunya

• 1/2 su bardağı salsa sosu

• 2 ad kırmızı biber

• 2 ad yeşil biber

• 1/2 su bardağı süzme yoğurt

• 1 diş sarmısak

• 1 su bardağı doğranmış domates

• 1-2 ad taze soğan

• 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

• Tuz


Hazırlanışı :

Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin Soğuyunca kabuklarını soyup ince ince doğrayın


Salsa sosu ve haşlanmış barbunyaları blenderde iyice parçalayın Hafifçe tuzlayın Püre gibi olduklarında derin ve geniş bir kabının dibine dökün Üzerine doğradığınız biberleri yayın


Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın Bu karışımıda biberlerin üzerine döküp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az iki saat bekletin


Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün Yanında cips yada kesilmiş sebzelerle servis yapın


Notlar:

Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun Fırının ızgara modunda hepsi kıtır kıtır olana dek kızartın Böylece dip ile yemek için patates cipsinden daha az yağlı ama lezzetli krakerler hazırlamış olacaksınız

Alıntı Yaparak Cevapla