Konu
:
Muz Yaprağına Sarılı Ördek
Yalnız Mesajı Göster
Muz Yaprağına Sarılı Ördek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muz Yaprağına Sarılı Ördek
Muz yaprağına sarılı ördek (Bebek betutu)
Ördek göğüsleri tuz ve karabiber ile ovulduktan sonra tamarind suyunda marine edilir
Kırmızıbiber, kıyılmış zencefil, sarı zencefil tozu, küçük doğranmış misket limonu, kıyılmış sarımsak, kişniş tozu, fırınlanmış ve kıyılmış badem, küçük kesilmiş limon yaprağı ve karabiber ile tekrar ovalanıp üzerine küçük kesilmiş misket limonu yaprağı ve limon filizi eklenir
Bu karışım muz yaprağına ve alüminyum folyoya sarılır
180 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirilir
Fırından alınıp etin üzerindeki muz yaprağı ve alüminyum folyo çıkarılır
190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirilir
Yanında tatlı patatesle pişirilmiş pirinçle sıcak olarak servis yapılır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul