Konu
:
Tang Su Yuk (Tatlı Ekşi Soslu Tavuk)
Yalnız Mesajı Göster
Tang Su Yuk (Tatlı Ekşi Soslu Tavuk)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tang Su Yuk (Tatlı Ekşi Soslu Tavuk)
Malzemeler
1 kg kemiksiz beyaz et
2 adet soğan
2 adet tatlı sivribiber
2 adet havuç
Kırmızıbiber
Patates nişastası
Sos için:
1 kaşık salça,
1 kaşık şeker,
1 kaşık sirke,
1 limon suyu,
1-2 bardak su
tarifi
Etler kuş başı doğranıp patates nişastasına bu-lanarak sıvı yağda kızartılır
Kızaran etler beş dakika soğumaya bırakılır ve ardından bir kez daha kızartılır
Salça, limon suyu, sirke, şeker ve sudan oluşan sos hazırlanır
Sebzeler doğranarak diri kalacak kıvamda kızartılır ve sosa Satılır
Son zamanlarda bu sos marketlerde de hazır olarak bulunmakta
Son olarak tavuk eti sosa eklenir
Kıvam elde etmek için sosa biraz patates nişastası katılarak pişirme işlemine devam edilir
Yemek susamla süslenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul