Konu: Elbasan Tava
Yalnız Mesajı Göster

Elbasan Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elbasan Tava






MALZEMELER


2 adet orta boy soğan

1kg kemikli kuzu eti

350gr yoğurt

2 adet yumurtanın beyazı

4 yemek kaşığı un

tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI


Soğanları küp şeklinde ince ince doğrayın

Kalın dipli bir tencerede soğanı ve kuzu etini birlikte 40-45 dakika pişirin(et suyunu çekip yumuşuncaya kadar)

Pişen etleri fırına dayanaklı bir tepsiye alın

Başka bir kapta ise un,yumurta ve yoğurdu iyice karıştırıp tepsideki etin üzerine dökün

Önceden ısıtılmış sıcak fırında 15-20 dakika daha pişirinsıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla