Yalnız Mesajı Göster

Brüksellahanalı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksellahanalı Pilav



KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


3 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı arpa şehriye

50 gr margarin

2 çorba kaşığı zeytinyağı

300 gr brüksellahanası

1 kahve fincanı konserve mısır

5 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin Birkaç kez yıkayıp süzün Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin

* Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın

* Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin 10 dakika kadar dinlendirin Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla