Konu
:
Brüksellahanalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Brüksellahanalı Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brüksellahanalı Pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
50 gr margarin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr brüksellahanası
1 kahve fincanı konserve mısır
5 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin
Birkaç kez yıkayıp süzün
Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin
* Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun
Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun
Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin
Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
* Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
10 dakika kadar dinlendirin
Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul