Konu
:
Bardakta Kestane
Yalnız Mesajı Göster
Bardakta Kestane
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bardakta Kestane
ingiliz usulü kestane tarifi - ingiliz mutfağından kestane tatlısıMalzemeler:
300 gr kestane
180 gr (3/4 su bardağı) şeker
500 gr (2+1/2 su bardağı) su
1/2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Tarifi:
Kestanelerin dış kabuklarını, sivri bir bıçakla bir tarafından yarınız
Kestaneleri bir tencereye koyup üstünü kaplayacak kadar su ekleyiniz
Suyu kaynatınız
Kestaneleri kaynar suda 2 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alınız
Bir delikli kepçeyle kestaneleri 2'şer - 3'er tencereden alıp
dış ve iç kabuklarını soyunuz
(Kestanelerin kolay soyulabilmeleri için sıcak yada ılık olmaları gerekir
Soğumuşlarsa, kestanelerin içinde bulunduğu tencereyi bir taşım daha kaynatınız
)
Orta boy bir tencerede, şekeri 2+1/2 su bardağı suyun içinde, orta ateşte, sürekli karıştırarak eritiniz
Vanilya esansını da ekledikten sonra, ateşin altını açıp şurubu 5 dakika kaynatınız
Haşlanıp soyulmuş kestaneleri tencereye ekleyiniz
Tencerenin kapağını kapayıp kestaneleri 45-60 dakika iyice yumuşayana kadar pişiriniz
(Bu süre içinde şurubun da koyu bir kıvama gelmesi gerekir
)
Tencereyi ateşten alınız
Kestaneler ılınınca, tenceredeki şurupla birlikte büyük bardaklara boşaltıp buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediniz
Not: Bardakta kestane lezzetli bir İngiliz tatlısıdır, krem şanti ve bisküviyle servis edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul