Konu
:
Taze Fasülye Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasülye Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasülye Konservesi
Fasülye konseversi nasıl yapılır - Taze fasülye konservesi hakkında - Konserve nasıl yapılır
Malzemeler
1 kg taze fasulye
4 adet domates
Yeterince tuz
Yeterince su
Yapılışı
Fasulyelerin uç kısımlarını bir bıçak yardımıyla kesin
Kılçıklarını da bir bıçak yardımıyla çıkarın
Bol suyla yıkayın
Bir tencereye 1 litre su koyun
Kaynadıktan sonra fasulyeleri 3 dakika bekletip çıkarın
Bir süzgece alarak suyunu süzün
Daha sonra fasulyeleri kavanozların içine dik ve bütün olarak yerleştirin
Domatesleri ikiye bölüp fasulyelerin üzerine yerleştirin
Taze fasulyeleri haşladığınız su ılındıktan sonra kavanozlara doldurun
Üzerine yemeğe attığınız kadar tuz ilave edin
Diğer kavanozları da aynı şekilde doldurun
Kavanozları ters yüz edin
İçi su dolu genişçe bir kaba kavanozların kapakları altta kalacak şekilde yerleştirin
1- 1
5 saat kaynatın
Sudan çıkarttıktan sonra soğutun
Serin bir yerde, tüketeceğiniz güne kadar bekletin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul