Konu
:
Kıymalı Taze Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Taze Bezelye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Taze Bezelye
Kıymalı Taze Bezelye Tarifi - Kıymalı Taze Bezelye Nasıl Yapılır - Kıymalı Taze Bezelye Malzemeleri
Malzemeler :
Yarım kilo ayıklanmış temizlenmiş taze bezelye
domatesli yapacaksanız 2 domates , salçalı yapacaksanız 1,5 yemek kaşığı salça
sıvı yağ ( 2 yemek kaşığı )
200 gram kıyma yeterli olacaktır…
1 adet taze veya kuru soğan
tuz , ( ben yemeklere hep sıcak su koyduğum için sıcak su diyorum
Soğuk suyla yemek yapmaya başlamıyorum
Tercih size kalmış )
Havuç var ise 1 adet rendelenmiş havuç
Ne de olsa bezelye yemeklerine havuç yakışır…
Kıymalı Taze Bezelye Yemeği
ilk olarak 1 baş soğanı sıvı yağla birlikte tencerede hafif soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım
Sonra kıymayı ekleyerek kıyma renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurun
Daha sonra taze bezelye yemeğini domatesli yapmak istiyorsanız domates rendesini üzerine koyarak domatesler suyunu çekip renk değiştirene kadar kavurun
Yok ben salça ile yapmak istiyorum derseniz 1,5 yemek kaşığı salçayı sıvıyağla birlikte rengi değişine kadar kavurun
Tabi yanmamak kaydıyla
Sonra bu kıymalı, soğanlı ve salçalı yemek harcının içine taze bezelyeleri ekleyerek 1 dakika kadar kısık ateşte çevirdikten sonra içine belirli oranda taze bezelyelerin pişme süresini hesap ederek sıcak suyu ve tuzunu ekleyin
Ve orta ateşte taze bezelye taneleri renk değiştirene ve yumuşayınca kadar hatta salçalı suyu biraz koyu sulu kıvamda kalana kadar pişirirseniz bezelye yemeğiniz dinlendikten sonra daha lezzetli olacaktır… ( Hızlı ateşte pişirirseniz bezelye tanelerinin kabuklarının soyulduğunu ve tenceredeki salçalı suyun üzerinde yüzdüğünü görürsünüz
Bu da dikkat edilecek yemek pişirme püf noktalarınından birisidir
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul