Konu
:
Kıymalı Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kabak
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kabak
Kıymalı Kabak Tarifi - Kıymalı Kabak Nasıl Yapılır - Kıymalı Kabak Malzemeleri
Malzemeler :
Yarım kilo kabak ( süt kabağı)
1 baş soğan
250 gram kuzu veya dana kıyma
domates veya salça
sıvı yağ , tuz
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi
Öncelikle kabakları yıkayalım ve uzunlamasına çizgili şeritler halinde soyalım
Sonra ortadan ikiye , daha sonrada küçük kare parçalara bölelim
Kızartma tenceresine sıvı yağ koyduktan sonra bu kabakları çok kızartmamak kaydıyla kızartalım
Bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını emdirelim
Daha sonra ayrı bir tencerede 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte ince doğradığımız soğan ve kıymayı kavuralım
Salça veya küçük doğradığımız domatesi atalım , kavuralım
Tuzunu , bulyonunu atalım mutlaka sıcak su koyun
Su çok az olsun çünkü yemek ön pişirme işleminden geçmiştir ve fazla suyu çekmez
Bu yüzen kabak yemeğiniz çok sulu olur
Yemeğiniz çok sulu olduysa her yemek yapanın bildiği gibi bir yemek pişirme püf noktaları ; çözümü var
Bir adet patates veya biraz pirinç atarak kaynamaya bırakın
Kabak yemeği koyulaştığında ocağın altını kapayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul