Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kabak



Kıymalı Kabak Tarifi - Kıymalı Kabak Nasıl Yapılır - Kıymalı Kabak Malzemeleri




Malzemeler :

Yarım kilo kabak ( süt kabağı)

1 baş soğan

250 gram kuzu veya dana kıyma

domates veya salça

sıvı yağ , tuz


Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi


Öncelikle kabakları yıkayalım ve uzunlamasına çizgili şeritler halinde soyalım

Sonra ortadan ikiye , daha sonrada küçük kare parçalara bölelim

Kızartma tenceresine sıvı yağ koyduktan sonra bu kabakları çok kızartmamak kaydıyla kızartalım Bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını emdirelim

Daha sonra ayrı bir tencerede 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte ince doğradığımız soğan ve kıymayı kavuralım Salça veya küçük doğradığımız domatesi atalım , kavuralım Tuzunu , bulyonunu atalım mutlaka sıcak su koyun Su çok az olsun çünkü yemek ön pişirme işleminden geçmiştir ve fazla suyu çekmez Bu yüzen kabak yemeğiniz çok sulu olur


Yemeğiniz çok sulu olduysa her yemek yapanın bildiği gibi bir yemek pişirme püf noktaları ; çözümü var Bir adet patates veya biraz pirinç atarak kaynamaya bırakın Kabak yemeği koyulaştığında ocağın altını kapayın

Alıntı Yaparak Cevapla