06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Tarator Yufka Kasesinde
Patates Tarator Yufka Kasesinde Tarifi - Patates Tarator Yufka Kasesinde Nasıl Yapılır - Patates Tarator Yufka Kasesinde Malzemeleri
Malzeme Listesi:
3 tane haşlanmış patates
3 tane haşlanmış yumurta(kullanmadım)
biraz kornişon turşu
1 kase yoğurt(süzme yoğurt kullandım)
1 diş sarımsak(2 dal taze sarımsak kullandım)
yarım su bardağı ceviz
tuz,karabiber,pul biber
1 avuç nane ,maydonoz(tarifte yoktu)
1 yemek kaşığı zeytinyağı kullandım(tarifte yoktu)
süslemek için kırmızı biber
bir avuç nane ve maydanoz(tarifte yoktu)
Yufka kasesi Malzemesi:
2 tane yufka
biraz sıvı yağ
Tarif:
Haşlanmış patatesi rendeledim,turşuyu küp şeklinde doğradım,tuzu,baharatı,cevizi ilave ettim,maydonozu,naneyi doğradım,yoğurdu ekleyip karıştırdım
İki kat yufkayı yuvarlak kaseyle kesip,arasına sıvı yağ sürdüm,kestiğim kaseye yerleştirip,önceden ısıttığım 180°C fırında 10 dakika pişirdim,soğuyunca fırından çıkarıp patates taratoru içlerine paylaştırdım servis yaptım
İki yufkadan 11 tane kase çıkıyor Afiyet olsun
|
|
|