Yalnız Mesajı Göster

Baklagil Türlüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklagil Türlüsü



Baklagil Türlüsü Nasıl Yapılır - Baklagil Türlüsü Tarifi


MALZEMELER


1 Çay Fincanı Kurufasulye

1 Çay Fincanı Barbunya

2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Soğan

2 Diş Sarmısak

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

2-3 Domates

1 Limon Suyu

1 Su Bardağı Su

Bir Tutam Kırmızıbiber

1 Tatlı Kaşığı Kimyon

1 Çay Kaşığı Karabiber

4-5 Dal Maydanoz

Tuz

YAPILIŞ TARİFİ


Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın

Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin


Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla