Yalnız Mesajı Göster

Dondurma Külahı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Külahı Tarifi



dondurma külahı nasıl yapılır - evde dondurma külahı yapımı



Malzemeler:


- 3 yumurta

- 3/4 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin

- 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)

- 1 su bardağı un

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem

- Çeyrek su bardağı kakao

- 2 çay kaşığı nescafe


Yapılışı


Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin Birbirlerine iyice karışsınlar Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin


Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın Ardından yumurtalı karışıma ekleyin Hepsini birden karıştırın Bundan sonraki kısım pişirme kısmı


Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu…

Alıntı Yaparak Cevapla