Yalnız Mesajı Göster

Neşeli Barbunya Yemeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neşeli Barbunya Yemeği



Malzemeler
2 adet soğan(Biri küçük)

2 adet havuç

2 adet patates

2 su bardağı barbunya

2 kaşık salça (arzuya göre domates)

Mısır yağı

Zeytinyağı

Tuz



Hazırlanışı2 bardak barbunya yıkanıp akşamdan sıcak suyun içine bırakılırErtisi gün istenildiği zaman suyu süzülüp bir tencere içinde haşlanırHaşlandıktan sonra kara suyu dökülüp bir yere alınırBaşka bir tencerede doğranmış soğanlar mısır yağı ile hafif öldürülürArdından küp küp kesilmiş havuçlar eklenir ve sotelenirDaha sonra minik minik kesilmiş patetesler ve 2 kaşık salça ile göz kararı su ilave edilir5-10 dakika sonrada haşlanmış barbunyalar ve tuz ilavesi ile yemek pişirilirPişmesine yakın zeytinyağı konurYemeğimiz piştikten sonra 20-25 dk dinlendirilir Ardından güzel bir marul salatası ile servise sunulurYada isteğe göre iyicene soğuttuktan sonra limon sıkılarakda yenebilirAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla