Yalnız Mesajı Göster

Bademli Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Fasulye



Malzemeler:

1kg taze fasulye

yarım su bardağı iç badem, doğranmış

2 yemek kaşığı margarin/tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış

karabiber

tuz

2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış


Hazırlanması:

Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın

Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın Yıkadıktan sonra verev doğrayın Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz)

Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun Kavrulan bademleri bir tabağa alın Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun

Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin Tuzunu ve karabiberini serpin Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla