Konu
:
Bademli Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Fasulye
Malzemeler:
1kg taze fasulye
yarım su bardağı iç badem, doğranmış
2 yemek kaşığı margarin/tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
Hazırlanması:
Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın
Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın
Yıkadıktan sonra verev doğrayın
Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin
5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın
(bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz
)
Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun
Kavrulan bademleri bir tabağa alın
Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin
Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun
Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin
Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin
Tuzunu ve karabiberini serpin
Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul