Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Manti

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Manti



Malzemeleri:

1 paket yaş maya

2 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

Aldığı kadar un

1 çay bardağı sıvı yağ


İç malzemesi:

4 tane patates

2 kuru soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

Pul biber, karabiber, tuz


İç malzemesinin hazırlanışı:

Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur İçine ezilmiş patatesler eklenir Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir Soğumaya bırakılır


Sos için:

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı tereyağı

Pul biber

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak


Yapılışı;


Hamur yoğrulur İyice mayalanması beklenir Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir İçine yapılan iç malzemesi konulur İsteğe göre şekil verilip kapatılır

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanırServis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür Sonrada afiyetle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla