Konu
:
Patatesli Manti
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Manti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Manti
Malzemeleri:
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 tane patates
2 kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber, karabiber, tuz
İç malzemesinin hazırlanışı:
Soğan, yağda pembeleşinceye kadar kavrulur
İçine ezilmiş patatesler eklenir
Kavrulduktan sonra isteğe bağlı baharatlar ilave edilir
Soğumaya bırakılır
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı;
Hamur yoğrulur
İyice mayalanması beklenir
Mayalandıktan sonra ince olmayan bir hamur açılır
Çay bardağı ile yuvarlak şekiller verilerek kesilir
İçine yapılan iç malzemesi konulur
İsteğe göre şekil verilip kapatılır
Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır
Kaynayan suya patatesli hamurlar atılır ve haşlanır
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine, yapılan sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür
Sonrada afiyetle yenilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul