Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünlü Krep Bohçaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünlü Krep Bohçaları



MALZEMELER


3 adet krep

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

6 diş sarımsak

5 adet mantar

1 adet haşlanmış kalamar

10 adet haşlanmış karides

6 adet iç midye

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Tuz, Karabiber

Sos için:

1 çay bardağı şarap

Yarım soğan

1 su bardağı krema

Safran, tuz

Krebi Sarmak için:

Pırasa sapları



HAZIRLANIŞI


Zeytinyağını tavaya alın Küçük parçalar halinde kestiğiniz soğan ve sarımsakları tavaya aktarın Orta hararetli ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, soteleyin Sonra ince ince kestiğiniz mantarları ilave edin Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


Haşlanmış karidesleri, kalamarı ve midyeleri ekleyin Tuzunu ve karabiberi ayarlayın Fincan tabağı büyüklüğündeki kreplerin ortasına hazırladığınız içten bir buçuk çorba kaşığı koyun Bohça şekline getirdikten sonra pırasa sapları ile ağızlarını bağlayın Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin


Sos için tencereye küçük küçük kesilmiş soğanı alın Üzerine 1 çay bardağı şarabı ekleyin Şarabı yarısı kalana dek kaynatın Sonra kremayı ilave edin Sos koyulaşmaya başladığında tuz ve safran ekleyin


Servis tabağına krep bohçalarını alın Kenarlarına hazırladığınız sostan dökerek, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla