Konu: Şiveydiz
Yalnız Mesajı Göster

Şiveydiz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz



yemek tarifleri - şiveydiz tarifi


Malzemeler:

300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırın etleri


1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut


yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)


yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları


2 yemek kaşığı kuru nane


1 yumurta


iki yemek kaşığı un


6 dolu kepçe süzme yoğurt- 500 gr süzme yoğurt kullanabilirsiniz


yağ, tuz

Yapılışı:


1 Eti ve nohutları tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın

2 Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın

3 Gerekiyorsa su ilavesi yapın Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak

4 Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın

5 Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın

6 Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin

7 Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın Ocaktan alınca tuz ilave

Alıntı Yaparak Cevapla