Konu
:
Fırında Mercimek
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Mercimek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Mercimek
Önce hamur sandalları hazırlamak için 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, yaklaşık 4/3 su bardağı su ile orta sertlikte bir hamur yapıp 10 dk
dinlendirip hamuru ikiye bölün
Bu hamurları oklava ile mantı hamuru kalınlığında açın
Açtığınız hamurdan 2,5 cm
lik kareler kesin ve iki yanından tutupuçları yapıştırın
Tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
Bu arada bir kaç saat önceden suda beklettiğiniz 2 bardak mercimeği yıkayıp süzün
1 fincan zeytinyağında 1 adet yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun
1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha kavurun
Mercimekleride ekleyip biraz daha karıştırın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kaşık limon suyu, 4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 20 dk
pişirin
Pişen yemeği tepsideki hamurların üzerine döküp hamurlar yumuşayana kadar fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul