Yalnız Mesajı Göster

Fırında Mercimek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Mercimek





Önce hamur sandalları hazırlamak için 1,5 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, yaklaşık 4/3 su bardağı su ile orta sertlikte bir hamur yapıp 10 dk dinlendirip hamuru ikiye bölünBu hamurları oklava ile mantı hamuru kalınlığında açınAçtığınız hamurdan 2,5 cm lik kareler kesin ve iki yanından tutupuçları yapıştırın Tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin


Bu arada bir kaç saat önceden suda beklettiğiniz 2 bardak mercimeği yıkayıp süzün1 fincan zeytinyağında 1 adet yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyip biraz daha kavurunMercimekleride ekleyip biraz daha karıştırın ve içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 kaşık limon suyu, 4 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 20 dk pişirinPişen yemeği tepsideki hamurların üzerine döküp hamurlar yumuşayana kadar fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla