Yalnız Mesajı Göster

İspanak Ograten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Ograten





MALZEMELER


1 kg ıspanak

1 adet rendelenmiş havuç

1 adet orta boy soğan

Yarım çay bardağı zeytin yağı

1 kaşık salça

Tuz

BEŞAMEL SOS


750 mlsüt

2 kaşık tereyağ veya margarin

3 kaşık un

Tuz

1 kase rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI


Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayınSuyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın


Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun


Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurunSalçasını ilave edip bir kaç kez karıştın


En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk kavurun


Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın


Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritinUnu ilave edip sararane kadar kavurun


Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyipBir iki dakika kaynatın


Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin


Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla