Konu
:
İspanak Ograten
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Ograten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Ograten
MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 kaşık salça
Tuz
BEŞAMEL SOS
750 ml
süt
2 kaşık tereyağ veya margarin
3 kaşık un
Tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
YAPILIŞI
Ispanakları yıkayıp yemeklik doğrayın
Suyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın
Ayrı bir tencerede zeytin yağında soğanları kavurun
Havuçlarıda ekleyip yumuşayana kadar kavurun
Salçasını ilave edip bir kaç kez karıştın
En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 5- 10 dk
kavurun
Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın
Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin
Unu ilave edip sararane kadar kavurun
Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip
Bir iki dakika kaynatın
Hazır olan beşamel sosu tepsideki ıspanağın üzerine döküp rendelenmiş kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin
Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul