Yalnız Mesajı Göster

Mercimek Çorbalı Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Çorbalı Kabak Dolması





Malzemeler:
2 adet ince uzun bal kabağı
100 gram tavuk bonfile
karabiber
50 gram arpacık soğanı
1 diş sarmısak
1/2 adet chili biberi
60 ml zeytinyağı
15 gram köri
60 gram kırmızı mercimek
400 ml sebze suyu
20 gram kuru incir
3 dal nane
tuz

Hazırlanışı:
Kabakların üst kısmını düz bir şekilde kesin
Bir kaşık yardımıyla kabakların çekirdekleri ve liflerini temizleyin Yine kaşıkla kabağı 1 cm kalınlığında kalacak şekilde oyun ve çıkanları kıyın
Soğanlar ve sarmısağı küçük küp şeklinde doğrayın
Chili biberin çekirdeklerini çıkartın ve ince kesin 30 ml zeytinyağını tencerede kızdırın
Kabak parçaları, soğan ve sarmısağı orta ateşte 2 dakika kavurun
Acı biber, köri ve mercimeği ekleyin 1 dakika daha kavurun
400 ml sebze suyu ve 100 ml su ilave edip üstü açık olarak 20 dakika pişirin Tuz ve karabiber ekin
2 dal nanenin yapraklarını ince kıyın
Tavuk bonfileleri 1 cm büyüklüğünde küp kesin İnciri parçalara doğrayın
Çorbayı el blenderi ile püre haline getirin Kıyılmış nane yapraklarını ekleyin
Kalan yağı bir tavada kızdırın Tavuk ve inciri orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun
Çorbayı kabakların içine doldurun, içine tavuk ve inciri koyun Kalan nane yaprakları ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla