Konu
:
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır - Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri
Malzeme Listesi
4 Dilim Ekmek
4 Çay Kaşığı Tereyağı
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
Tereyağlı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
1
Tereyağını oda sıcaklığına getirip yumuşatın ve içine önce kimyonu ilave edin daha sonra sarımsakları havanda tuz ile iyice döverek tereyağına ilave ederek malzemeleri iyice karıştırın
2
Hazırladığınız tereyağını ekmeklerin üzerine sürün
3
Ekmeklerin üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek ekmekleri fırının ızgarasından birkaç santim aşağıda olacak şekilde önceden ısıtılmış fırında bir iki dakika kızartarak, sıcak olarak servis yapın
Not:
Ekmekleri aynı şekilde hazırlayıp mangalın üzerinde de bir iki dakika kızartarak servis yapabilirsiniz
Sarımsaklı ekmek balık ya da et yanında baharatlarını dilediğiniz gibi çeşnilendirerek sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir aperatiftir
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul