Yalnız Mesajı Göster

Kıtır Ekmek Çubukları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıtır Ekmek Çubukları



Kıtır Ekmek Çubukları Tarifi - Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır - Kıtır Ekmek Çubukları Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Adet Ekmek (Zeytinyağı ile pişmiş) Tost Ekmeği, Ciabatta veya Focaccia Ekmeği

5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

10 Dal Maydanoz

3 Parça Kurutulmuş Domates (Konserve yağda)

1 Diş Sarımsak

Yeterince Karabiber

Yeterince Tuz


Kıtır Ekmek Çubukları Nasıl Yapılır?



1 Zeytinyağını bir kabın içerisine boşaltın


2 Sarımsağın zar kısmını ayırıp yıkadıktan sonra rendeleyerek yada ezerek yağın içine ekleyin


3 Maydanozları yıkayın yaprak kısımlarını ayırıp ince ince kıyın


4 Kurutulmuş domatesleri küçük küçük kıyın


5 Fırını 200 C dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın


6 Hazırladığınız maydanoz ve domatesleri zeytinyağının içine alın, üzerine tuz ve biberide ekleyerek iyice karıştırın


7 Ekmekleri çubuk şeklinde doğrayın, doğradığınız ekmekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin


8 Tepsideki ekmeklerin üzerinde karışımı gezdirip ekmeklerin karışımı iyice emmesini sağlayın


9 Isıtılmış fırında 15 dakika ekmekler kıtır olana kadar pişirin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla