Konu
:
Fırında Garnitür Kıtır Patatesler
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Garnitür Kıtır Patatesler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Garnitür Kıtır Patatesler
Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Tarifi - Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Nasıl Yapılır - Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Malzemeleri
Malzeme Listesi
* 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
* 6 Adet Patates (Orta Boy)
* 4 Çay Kaşığı Kekik
* 4 Çay Kaşığı Pul Biber
* 100 Gram Kaşar Peynir
* 2 Çay Kaşığı Tuz
Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Nasıl Yapılır?
1
Yayvan bir tavada sıvıyağı kızdırmaya başlayın
2
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın
Doğrama işlemi sırasında kararmamaları için kabuklarını soyup doğradıklarınızı suda bekletin
3
Kızgın yağa attığınızda sıçramaması için patatesleri kağıt havlu yardımı ile kurulayın
4
Kızgın attığınız patatesleri çok fazla kızartmadan yani renkleri değişmeden sık sık karıştırarak kızartın
5
Patatesler kızarırken kaşarı rendeleyin
6
Kızarmış patatesleri yağını almak için bir kağıt havlu serdiğiniz tabağa aktarın
7
Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın
8
Patateslerin yarısını bir fırın kabına yayın, üzerine kekik, pul biber, tuz serpip, kaşarın yarısını üzerine serpiştirin
9
Kalan patatesleri kabın içindekilerin üzerine yayın, bunları da baharatlayıp tuzladıktan sonra üzerlerine kaşar rendesini serpin
10
Patatesleri üzeri kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika fırınlayın
Sıcak servis yapın
Not:
Dilerseniz daha hafif olması için bu tarifi pataesleri haşlayarak uygulayabilirsiniz, bu takdirde:
1
Patates küplerini daha iri boyda kesin
2
Fırın kabının içine her kattan sonra bir miktar yağ gezdirin
3
En üste lezzet vermesi için bir kaç parça tereyağı bırakabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul