Yalnız Mesajı Göster

Mısırlı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Krep



Mısırlı Krep Tarifi - Mısırlı Krep Nasıl Yapılır - Mısırlı Krep Malzemeleri



Malzeme Listesi


6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

2/3 Su Bardağı Un (Bir bardaktan bir parmak eksik)

Yarım Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

2 Adet Yumurta

Yarım Çay Bardağı Süt

2 Yemek Kaşığı Tereyağı (yada 3 yemek kaşığı zeytinyağı)

2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı (Kızartmak için)

Yeterince Tuz

1 Kutu Mısır (Küçük Boy Konserve)


Mısırlı Krep Nasıl Yapılır?


1 Tereyağını sıcak su konulmuş bir kabın içerisine yerleştirdiğiniz başka bir kap içerisinde ile benmari usulü eritin


2 Erimiş tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın İçerisine mısır unu, tuz, yumurtalar, kabartma tozu, tuzu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırarak bir hamur elde edin


3 Tavaya bir-iki tatlı kaşığı yağ ekleyip kızdırmaya başlayın


4 Konserve mısır tanelerinin suyunu süzün ve hamur karışımına ekleyip ezmeden karıştırın


5 Kızan tavaya hamurdan 3 yemek kaşığı (arzuya ve tave büyüklüğüne bağlı daha fazla) ekleyip kaşıkla düz bir şekil verin


6 Krebin alt kısmı iyice pişmeden çevirmeyin, tavaya yağ eklemeniz gerekirse kızdırmadan hamuru eklemeyin


7 Altı ve üstü iyice pişen krebi sıcak servis yapın

Not:

Tavuk yada et yanında, yoğurt ile servis edebilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla