Yalnız Mesajı Göster

Körili Patatesler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Patatesler



Körili Patatesler Tarifi - Körili Patatesler Nasıl Yapılır - Körili Patatesler Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu

1,5 Yemek Kaşığı Köri

5 Adet Patates (Orta Boy)

Yeterince Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber

Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ


Körili Patatesler Nasıl Yapılır?


Dikkat: Bu tarif için fırın pişirme poşetine ihtiyacınız olacaktır


1 Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, bu süre zarfında kararmamaları için suda bekletin Ardından dilimleyin


2 Derin bir kapta köri, sarımsak tozu, sıvıyağ, tuz, kırmızı biberi harmanlayın


3 Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın


4 Karışıma dilimlenmiş patatesleri atıp ellerinizle karıştırarak malzemelerin her yanına bulaşmasını sağlayın (çok ıslak olmazsa topaklanma olmayacaktır)


5 Patatesleri fırın paşetine doldurun ve fırınlayın


6 Papatesler pişince çıkarıp sıcak servis yapın

Not:

Dilerseniz bu tarifi marketlerin dondurulmuş gıda bölümlerinde satılan dilimlenmiş kızartmalık patatesler ile de hazırlayabilirsiniz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla