Konu
:
Kestane Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Kebap
Kestane Kebap Tarifi - Kestane Kebap Nasıl Yapılır - Kestane Kebap Malzemeleri
Kestane Kebap Nasıl Yapılır?
1
Kestaneleri seçerken taze olmasına, üzerine delik olmamasına dikkat ederek seçmeye özen gösterin
Satın aldığınız kestaneleri közde pişirmek yerine daha pratik olarak fırında pişirmeyi tercih ederseniz, yuvarlak yani bombeli kısımlarının üzerlerine artı (+) işareti çizerek hazırlayın
2
Fırın tepsisine daha sonra tepsiyi kolay temizleyebilmek için fırın kağıdı serin ve fırını 180 dereceye ayarladıktan sonra ısıtmaya başlayın
3
Çizilmiş kestaneleri bir kaba koyarak bol su ile yıkayın ancak suda bekletmeyerek hemen bir süzgeçe alın
4
Yıkanmış ve suyu bir iki dakika süzülmüş kestaneleri tepsiye yayarak önceden ısıtılmış fırında kestanelerin büyüklüğüne göre 20 ya da 30 dakika kadar pişirin
5
Kestanelerin çizik atılmış kabukları kıvırıldığında ve içlerinin rengi hafifçe kızardığında kestaneler pişmiş demektir
Dilerseniz bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından tamamnını çıkarabilirsiniz
6
Kış akşamları için yanında güzel demlenmiş bir çay ile birlikte servis etmenizi öneririz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul